Објављено Категорије Uncategorized, Актуелности

Позоришне игре у Јајцу: Тријумф представе„Југославија, моја отаџбина“

a

 

Проглашењем најбољих и додјелом награда, у Дому културе Јајце окончане су још једне Позоришне игре БиХ.

Представа “Југославија, моја отаџбина“ најбоља је представа ових позоришних сусрета у Јајцу, а награда за најбољу режију припала је Марку Мисирачи редитељу ове представе.

Награде су понијели и Борис Шавија за улогу Недељка и Миљка Брђанин за улогу Медихе у овој представи.
Шавија је освојио и награду за улогу Гишка Гитаришка у представи „Златно доба“ Народног позоришта РС, а ова представа освојила је и награду жирија публике за најбољу представу.

Представа „Исус, син човјечји“ ХНК Мостар освојила је награде за најбољу музику, костимографију, а награда за најбољег младог глумца припала је Дражену Павловићу за улогу Исуса у овој представи.

Награда за најбољу сценографију припала је Адиси Ватреш Селимовић за представу Сцхиндлеров лифт (Камерни театар 55 Сарајево), најбољу драматургију урадио је Кемал Башић за представу „Крекетање“, а Алмиру Башовићу припала је награда за најбољи драмски текст савременог аутора такође за представу „Крекетање“

Награде за најбоља глумачка остварења добили су ансамбл Камерни театар, Сарајево, ансамбл Народно позориште Тузла, Нерман Махмутовић за улогу Свебора у представи „О медвједима и људима“ ( НП Сарајево).

Стручним жиријем предсједавала је Тина Лацо, са члановима Ирином Добник и Елвисом Љајићем.